Nieuws
30 december 2009 - Redactie MobileCowboys

Nieuwjaarswensen per SMS in Nederland en Belgie

In Belgie kondigen de mobiele operatoren Base, Mobistar en Proximus aan zich voor te bereiden op wederom een nieuwe piek van SMS'jes tijdens oudejaarsavond.

In Nederland zal dat niet anders zijn, maar uit de informatie die in beide landen vooraf vrijgegeven wordt mag je concluderen dat ze in Belgie iets beter voorbereid lijken. Of in ieder geval iets opener zijn over de verwachtingen en afhandeling van de piek-drukte.

Base zegt een traditionele piek te verwachten tussen elf uur 's avonds en één uur 's nachts. Daar adviseren ze de klanten de berichten te spreiden over de hele avond en ochtend. Mobistar laat weten de capaciteit te verhogen met 10% tegenover vorig jaar, zodat 132.000 mobiele berichten per minuut verwerkt kunnen worden. Ze verwachten tussen 8 uur 's avonds en 8 uur 's ochtends 35 miljoen berichten te zullen behandelen.

Hier in Nederland pakken ze het wat anders aan. Het eerste wat er bekend wordt gemaakt over SMS'en met nieuwjaar is dat een SMS tot 3 dagen later aan kan komen. "Een sms die na 72 uur nog niet is aangekomen wordt verwijderd," aldus een woordvoerder van KPN tegenover Nu.nl.

KPN verwerkte vorig jaar rond de jaarwisseling 23,5 miljoen sms'jes. De woordvoerder heeft geen idee hoeveel het er dit jaar worden. Vodafone verwerkte er 22,1 miljoen en verwacht dit jaar een stijging van 'enkele miljoenen'. Hoeveel er in totaal verstuurd worden horen we achteraf weer. Dat het er meer dan vorig jaar zullen zijn lijkt wel duidelijk.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl