Geruchten
30 september 2011 - Ron Smeets

Nieuwe Windows Phone 7 toestelnamen gelekt door Microsoft

Een foutje of een 'bewussie', dat kun je met dit soort geruchten eigenlijk nooit met zekerheid zeggen. Microsoft Canada heeft in een document over een Mango App wedstrijd namelijk een aantal (code)namen van Windows Phone 7.5 smartphones 'onthuld'.

Het betreft de Samsung Yukon, Samsung Wembley, de Nokia Sabre en dan al bekende Nokia Sea Ray (foto).

Verderop wordt nog iets geroepen over de gemiddelde waarde van de toestellen. Die zou rond de 600 dollar liggen. Specs en dergelijke worden niet genoemd en inmiddels heeft Microsoft Canada de toestelnamen ook al uit het document verwijderd. Lang leve de screenshots dus ;-) Met dank aan WPCentral.

Sinds de officiele lancering van Windows Phone 7.5 (Mango) zijn er nog maar weinig nieuwe toestellen onthuld. Twee HTC's en één Samsung; dat is het, hier in Nederland, wel zo'n beetje. Het lijkt er op alsof de 'halve mobiele wereld' nog steeds afwacht wat Nokia, Microsoft's Windows Phone slaapmaatje, gaat presenteren. Welnu, ook daarover is nog niet veel bekend. Het enige toestel dat tot nu toe gezien werd is de Sea Ray. De actie van Microsoft in Canada, bewust of niet, heeft het aantal Windows Phone Nokia's waarover iets bekend is dus verdubbeld, ook al zijn het nog steeds maar geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.