Toestellen
09 maart 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Windows Mobile PDA zonder mobiele belfunctie

Ze worden steeds zeldzamer, PDA's waarmee je niet mobiel kunt bellen.

Toch hebben ze bij Socket Mobile met de komst van de SoMo 650 Pocket PC er nog eentje op de markt weten te brengen.

Het Windows Mobile toestel is voorzien van WiFi en Bluetooth 2.0, maar geen GSM, GPRS of UMTS functies. Als je er dus mee zou willen bellen, dan moet dat via Skype of een andere VoIP oplossing. Je kunt er ook niet zomaar even mee navigeren want de SoMo 650 mist ook een ingebouwde GPS module.

Wat heeft ie dan wel?. Een 624MHz Intel processor, 128MB RAM, 256MB Flash geheugen, SDIO en CompactFlash geheugenkaart opties.

De SoMo 650 gaat zo'n 500 Euro kosten en komt vanaf April/Mei op de markt. Of dat ook in Europa en Nederland het geval zal zijn is niet bekend.Gerelateerde links:
PDA met 8.5cm scherm van Sharp
Samsung PDA met WiBro
De nieuwe HP RW6828 gespot
HTC, RIM en Sony Ericsson verdringen HP Smartphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.