Geruchten
24 augustus 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Windows 10 Lumia's worden 19 oktober gepresenteerd Behalve twee nieuwe high-end smartphones ziet die dag ook een nieuwe Surface Pro het daglicht

Het is al heel lang bekend dat Microsoft haar volgende nieuwe high-end smartphones rondom de komst van Windows 10 for Mobiles zal onthullen. Eind september / begin oktober is een periode die daarbij al vaker genoemd werd maar velen hoopten stilletjes dat Microsoft de IFA zou uitkiezen als het moment om de nieuwe Lumia's alvast aan de wereld te tonen. Als we deze nieuwe geruchten mogen geloven dan is dat een gepasseerd station.

Een, uiteraard anonieme, tipgever heeft aan Nokia Power User gemeld dat Microsoft op 19 oktober in New York een evenement zal organiseren waarop niet alleen de nieuwe high-end Lumia's onthuld worden, maar ook een nieuwe Surface Pro (de '4') tablet en natuurlijk Windows 10 for Mobiles. De prijzen van de Lumia 940 en 940XL zouden respectievelijk rond de 600 en 650 dollar ligen

Enkele dagen geleden dook in China een afbeelding op van een prototype van de Lumia 940XL. Die foto zou echt zijn, aldus deze geruchten.

Aangenomen wordt nu dus weer dat de nieuwe Lumia's de typenummers 940 en 940 XL krijgen. Daarover werd onlangs nogal gespeculeerd. Microsoft zou wellicht de '40' overslaan en direct doorstomen naar 950 en 950 XL. Een beetje zoals ze dat met Windows 10 gedaan hebben. Een nummer overslaan om aan te tonen dat ze echt vernieuwd hebben. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.