Toestellen
26 januari 2008 - Ron Smeets

Nieuwe waterdichte GSM van Fujitsu

Een jaar geleden kwam ik in Barcelona de Fujitsu F703i tegen, een waterdichte GSM die we daar overigens niet mochten testen en fotograferen in een emmer water.

Nu, vlak voor de volgende editie van 3GSM (tegenwoordig bekend als het Mobile World Congress) heeft de Japanse toestelfabrikant een nieuwe waterdicht toestel aangekondigd, de F705i. Deze clamshell is met 13.7mm een stuk platter dan zijn voorganger.

Ik ga over twee weken natuurlijk wederom een poging wagen om dit toestel uit te testen in een emmer water. Misschien dat ze bij Fujitsu er nu wel genoeg vertouwen in hebben.

Mocht iemand zich afvragen wat met de F704i gebeurd is? Die werd afgelopen zomer geintroduceerd.

Meer foto's van de F705i:Gerelateerde links:
Waterdicht
F703i mocht niet in een emmer water!
Waterdichte GSM van Fujitsu
Waterdichte Fujitsu F703i in actie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.