Accessoires
29 december 2008 - Ron Smeets

Nieuwe versie van Qik beter en geschikt voor meer mobieltjes

Zo vlak voor het eind van 2008 heeft Qik nog een nieuwe versie uitgerold die, zo zegt men, weer een stuk beter werkt dan de vorige versie en bovendien een groot aantal nieuwe toestellen support.

Een tijdje geleden heb ik Qik, een applicatie waarmee je mobiel live video kunt streamen, een paar dagen getest. Los van het feit dat het toen nog niet voor heel veel toestellen geschikt was (waaronder de Samsung Omnia en de Nokia N96) was ik ook niet echt onder de indruk van de prestaties van Qik onder ietwat minder optimale omstandigheden.

Wij wilden het toen gaan gebruiken voor onze live stream actie tijdens de Web 2.0 Expo in Berlijn maar enkele tests wezen uit dat Qik niet echt voldeed als je het wilde gebruiken tijdens het autorijden of daar waar de netwerkcapaciteit niet optimaal was.

De nieuwe versie zou, door het gebruik van extern flash geheugen, de slechte netwerkverbinding beter kunnen opvangen (grotere opname buffer) en support nu ook toestellen als de Samsung Omnia, Palm Treo 800w , HTC Touch Pro en HD.

Ik heb het nog niet getest maar ga dat in de komende dagen zeker doen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.