Toestellen
17 augustus 2010 - Ron Smeets

Nieuwe versie van de Nokia X3 heeft touchscreen én toetsen

Bijna een jaar geleden, tijdens Nokia World 2009, introduceerde Nokia de X3. Vandaag presenteert de Finse fabrikant de opvolger, de Nokia X3. Ja, met dezelfde naam. Die naam en het feit dat het een X-Series is zijn ook zo ongeveer de enige twee duidelijk zichtbare overeenkomsten.

Daar waar de eerste X3 nog een slider zonder touchscreen display was, is de nieuwe X3 een candybar model mét numeriek toetsenbord en een touchscreen display.

Volgens het persbericht van Nokia zullen wij nog iets langer moeten wachten dan bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Engeland voordat de Nokia X3 hier in de winkels gaat verschijnen. Nederland en België staan namelijk nog niet in het lijstje met landen waar het toestel dit kwartaal al op de markt zal komen. Wij zijn pas in het vierde kwartaal aan de beurt (ergens tussen Oktober en December dus).

Maar goed, als hij naar Nederland en/of Belgie komt, dan zal de nieuwe Nokia X3 verder opvallen door zijn compacte en slanke vormgeving. Met 9.6mm en 78 gram is het een van de dunste en lichtste Nokia's ooit en het (advies)prijskaartje van 159 Euro klinkt ook niet verkeerd, zeker als je naar de specs kijkt:
- 5 megapixel camera
- 2.4 inch touchscreen display
- quad-band GSM met 3G support (UMTS en HSPA)
- WiFi
- Bluetooth met A2DP
- microSD geheugenkaart optie
- 3.5mm audio (headset) aansluiting
- FM Radio met RDS
- Series 40 Touch OS
- Afmetingen: 106.2 x 48.4 x 9.6mm (hxbxd)
- Gewicht: 78 Gram

Foto's: Nokia-X3-2010-b Nokia-X3-2010-a

Video van de nieuwe Nokia X3:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.