Nieuws
26 januari 2011 - Ron Smeets

Nieuwe versie (1.3) van Nokia Social voor Symbian^3

Nokia heeft een nieuwe, verbeterde, versie van de Nokia Social App voor Symbian^3 toestellen gelanceerd. In versie 1.3 zijn een aantal leuke nieuwe features toegevoegd.

Zo wordt nu onder andere bij elk contact, waarvoor ook Social Media koppelingen actief zijn, de laatste Twitter of Facebook update weergegeven. In de Twitter app van Nokia Social is bij de nieuwe versie een retweet knop toegevoegd. De derde grote verandering heeft te maken met het delen van foto's.

In Nokia Social 1.3 kun je nu foto's delen tot maximaal 4MB. Dat maakt het dus mogelijk om kiekjes in de volledige resolutie te uploaden. Letwel, wanneer je 'high-res' foto's upload naar je Facebook account dan worden die wel nog geresized (naar een lagere resolutie) door Facebook zelf. Daar kan Nokia Social niets aan doen. Foto's die je naar je Twitter account (via Twitpic bijvoorbeeld) stuurt worden daar wel in high-res opgeslagen (met een maximum van 4NB dus. Verder bestaat nu ook de mogelijkheid een fotobijschrit toe te voegen. Dat werkt overigens alleen als je één foto tegelijk upload. Verder is de app ook in het gebruik ietwat verbeterd, ofwel sneller geworden. De eerste tests van All About Symbian wezen uit dat de app so'n 50% sneller is geworden.

De nieuwe versie van Nokia Social kan automatisch gedownload worden via de Update functie in je Symbian^3 toestel (de N8, C7 of C6-01). Nokia-Social-13-Screens

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.