Tablets
17 november 2011 - Ron Smeets

Nieuwe utvoering van de Galaxy Tab 10.1 voor Duitsland

De breed uitgemeten ruzie tussen Apple en Samsung leidde er de afgelopen maanden onder andere toe dat de Koreanen hun Galaxy Tab 10.1 niet in Duitsland (en enkele andere landen) mochten verkopen. Hij zou te veel op de iPad 2 lijken, zo oordeelden verschillende rechters.

Welnu, Samsung heeft, getuige de aanbieding van een online Duitse shop, de Galaxy Tab 10.1 iets aangepast zodat hij niet meer (zo veel) op de iPad 2 lijkt.

Wat Samsung vooral gedaan heeft is het toevoegen van twee 'metalen' randen links en rechts van het scherm. Of Apple daarmee genoegen neemt? Dat zal moeten blijken. Ik hoop in ieder geval dat ze beiden ophouden met deze tot klucht uit de hand gelopen ruzie, maar goed. Oordeel zelf maar of de 'nieuwe' (Duitse) Galaxy Tab 10.1 veel veranderd is.

De nieuwe versie: Sam-Galaxy-Tab-D-1611-b

De oude versie: Samsung-Galaxy-Tab-101-a1

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.