Nieuws
07 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

Nieuwe , uitgebreide versie van Fring gelanceerd

PERSBERICHT - Fring lanceert de nieuwe, uitgebreide versie van zijn applicatie. Met fring kan iedereen gratis bellen en chatten met bijna elke mobiele telefoon met een internetdataverbinding.

Deze software is gratis te downloaden en te gebruiken via www.fring.com. De fring-update bevat talloze nieuwe functies, zoals verbeterde chatmogelijkheden, bestandsuitwisseling en extra taalkeuzen.

Met fring kan iedereen met een geschikte mobiele telefoon (fring functioneert op alle Nokia Symbian Series 60-toestellen, Sony Ericsson UIQ Smartphones, Windows Mobile Devices, waartoe momenteel circa 450 mobiele handsets behoren) praten, chatten en contact leggen met andere fring-gebruikers (fringers) en met vrienden in alle belangrijke online communities.

Sinds de lancering van fring in 2007 heeft deze dienst zich in rap tempo ontwikkeld. Met de introductie van deze ‘next-generation’-versie schudt fring zijn mobiele VoIP-imago van zich af. fring is geëvolueerd tot een op zichzelf staande mobiele internetdienst en -community.

fring bevat nu ook de mogelijkheid tot bestandsuitwisseling. Hierdoor kunnen fringers onderling muziek, foto’s, video’s en andere bestanden delen. Dit kan van fring naar fring, van fring naar MSN en van MSN naar fring. Meer mogelijkheden zullen binnenkort volgen.

Voor bestandsuitwisseling is geen MMS, kabel, Bluetooth of infrarood nodig. En aangezien fring contact legt met andere telefoons via de dataverbinding, kost de overdracht van bestanden binnen het data-abonnement niets extra’s. fringers kiezen eenvoudig of ze bestanden versturen van fring-mobiel naar fring-mobiel of via hun pc met MSN.

fringers voeren gesprekken over de internetverbinding van hun mobiele telefoon. Daarnaast chatten zij real-time in plaats van te sms’en. Chatten op de mobiele telefoon kan met fring-, Skype-, MSN Messenger-, Google Talk-, ICQ-, Twitter- en nu ook Yahoo!- en AIM-vrienden. Dit alles met de vertrouwde icoontjes die aangeven of een contactpersoon online is, tijdelijk afwezig, in gesprek, offline, en/of achter de pc zit.

De nieuwe fring-versie bevat verbeterde chatfuncties en een grafische interface die is ontleend aan de pc-omgeving. Zo krijgt de fringer een real-time waarschuwing wanneer iemand uit het adressenboek online is, kan hij real-time zijn berichten typen en makkelijker navigeren tussen de verschillende chatvensters.

fringers kunnen eveneens de fringME!-widget downloaden en activeren op webpagina’s naar keuze. Hiermee is een fringer bereikbaar vanaf elke pc via de eigen webpagina, blog, e-mailhandtekening, MySpace en binnenkort ook Facebook.

fringers met de fringME!-widget op hun webpagina en GPS op hun mobiel kunnen de widget ook real-time laten aangeven waar ze zich bevinden via een Google Maps-pop-up.

fring is in 2007 fenomenaal gegroeid en heeft gebruikers in meer dan 160 landen. Daarom is de nieuwe versie uitgebreid naar zeven talen. fring is er nu in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch en Chinees. fring biedt een andere kijk op mobiele telefonie en zorgt ervoor dat fringers het maximale uit mobiel internet halen.

Avi Shechter, medeoprichter en CEO van fring: “Mensen met een mobiele telefoon zijn duidelijk aangetrokken tot geavanceerde apparaten. Vreemd genoeg gebruiken ze dan alleen de meest voor de hand liggende functies. Wij zijn ervan overtuigd dat de mobiele telefoon in de nabije toekomst het centrale internetcommunicatiemiddel wordt. fring doorbreekt de traditionele grens tussen vaste- en mobiele-internetomgevingen. Hierdoor wordt het voor mensen makkelijker dan ooit om in contact te blijven met hun online vrienden en communities. Dit levert een optimale en spannende mobiele internetervaring op. We zijn getuige van een kleine revolutie: fring verandert de manier waarop mensen dagelijks communiceren met hun mobiel en via internet. fring vergroot de keuze- en mobiele vrijheid, fringers bepalen zelf hoe ze contact met elkaar willen leggen.”

fringers kunnen blijvend profiteren van:

- gratis lokaal en internationaal bellen (VoIP) met gebruik van de mobiele-internetverbinding;

- real-time chatten met alle instant messaging-vrienden;

- één telefoonboek waarin alle mobiele en online community-vrienden zijn geïntegreerd (fring, Skype, MSN Messenger, GoogleTalk, ICQ, Twitter en nu ook Yahoo! en AIM),

- direct zicht op welke vrienden online zijn dankzij de contacticonen met kleurcodes;

- tegen lage kosten bellen naar vaste en mobiele nummers met SkypeOut- of SIP-account.

Het enige wat nodig is, is een geschikte mobiele telefoon en een internetverbinding – WiFi, 3G, GSM, GPRS of EDGE. De nieuwe fring-versie is te downloaden via www.fring.comGerelateerde links:
Fring your friends
Fringtones voor je S60 Smartphone
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl