Geruchten
08 december 2008 - Ron Smeets

Nieuwe Touchscreen Nokia al gespot?

Dit gerucht door afgelopen weekend op via Symbian Freak maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het maar moeilijk kan geloven.

De Finnen hebben de afgelopen maanden zoveel moeite gedaan om de N97 buiten het bereik van de geruchtencircuits en -molens te houden dat het mij sterk lijkt dat nog geen vier dagen daarna al de opvolger of broer van de N97 en/of de 5800 uitgelekt is.

Volgens de bron van deze geruchten zou dit toestel (zie foto's hiernaast en -onder) de ultieme iPhone Killer van Nokia moeten worden. Als we de uitspraken van Kallasvuo en Vanjoki tijdens Nokia World echter (nog) mogen geloven dan is Nokia al lang niet meer bezig met het 'killen van de iPhone' maar hebben ze inmiddels een duidelijke eigen 'touchscreen koers' uitgezet.

Maar goed, wellicht dat de twee Nokia bobo's ons allemaal op het verkeerde been hebben willen zetten en wie weet komen de Finnen over enkele maanden toch ineens met dit toestel op de proppen.

De tijd zal het leren maar vooralsnog ben ik zeer sceptisch over het waarheidsgehalte van dit gerucht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.