Geruchten
28 september 2011 - Ron Smeets

Nieuwe specs van Microsoft voor goedkopere Windows Phones?

Nu ZTE haar eerste Windows Phone 7.5 toestel heeft gepresenteerd is de discussie opgelaaid of Microsoft de eerder opgedoken, specificaties voor goedkopere (qua hardware) Windows Phone toestellen heeft vrijgegeven.

Als de Japanse berichten kloppen dan is dat inderdaad het geval. Aangevuld met de specs van de ZTE Tania, die dus op bepaalde punten niet voldoen aan het zogenaamde Windows Phone Chassis dat Microsoft vorig jaar aan de fabrikanten voorlegde, lijkt de weg vrij voor de komst van meerdere, vriendelijk geprijsde, Windows Phones.

Volgens Nanapho zou het low-end chassis voor Windows Phone toestellen de (minimale) volgdende specs bevatten:
- Een capacatief WVGA touchscreen display van 4 inch?
- A-GPS, Accelerometer, Kompas en Proximity sensor
- 3 megapixel camera
- microUSB en een 3.5mm audio aansluiting
- 2GB geheugen

Vreemd is wel de vermelding van een 4 inch display als een minimum. Ik neem althans aan dat ze dat bedoelen met '4 points or over'. Zoniet, dan zit ik er naast en kun je de volgende zin vergeten ;-)) Er zijn, met de HTC Radar, 7 Trophy, Samsung Omnia W en LG Optimus 7 namelijk al diverse toestellen met een display dat kleiner is aangekondigd en/of te koop. Meer specs, zoals de minimale capaciteit van de processor, WiFi en andere hardware eisen worden (nog) niet genoemd door de Japanse bron.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.