Geruchten
07 december 2010 - Ron Smeets

'Nieuwe' specs van de Nokia N9 opgedoken

De Nokia N9 circuleert al maanden in het geruchtencircuit. De afgelopen weken was het echter relatief rustig rondom de mogelijke eerste Finse MeeGo smartphone.

In een 'twittergesprek' tussen twee ontwikkelaars zijn nu enkele 'nieuwe' specs opgedoken.

Zo zou de Nokia N9 voorzien worden van een 4.2 inch touschreen AMOLED display, een 1.2 GHz processor, een 1600 mAh accu, 1GB ROM, 768MB RAM en een 12 megapixel Carl Zeiss camera. Verder wordt ook gespeculeerd over een 'dedicated gaming engine' waarmee 190 miljoen polygons per seconde kunnen worden getoond. Ter vergelijk, de N8 kan 35 miljoen polygons per seconde 'afhandelen'. Natuurlijk zijn dit ook nog steeds onbevestigde geruchten dus het wachten is op de eerste officiele berichten uit het Finse (MeeGo) kamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.