Geruchten
05 augustus 2014 - Ron Smeets

Nieuwe specs Samsung Galaxy Note 4 gelekt

Gisteren stuurde Samsung alvast de uitnodiging voor het volgende Unpacked Event; woensdag 3 september a.s. in Berlijn. De kans is heel erg groot dat de Koreaanse fabrikant daar de volgende generatie van de Galaxy Note phablet, de '4' dus, aan de wereld zal presenteren.

De afgelopen weken en maanden werd al volop gespeculeerd over de Galaxy Note 4. Het toestel zou onder andere een 5.7 inch scherm met QHD resolutie en een 20.1 Megapixel Sony camera aan boord hebben. Nieuwe geruchten, afkomstig uit China en dus niet te verifiëren, spreken enkele van de eerdere specs echter tegen.

Volgens de Chinese bron zou de Galaxy Note 4 namelijk een 5.5 inch scherm krijgen, wel met QHD (2560 x 1440 pixels) resoiutie en een pixeldichtheid van 534 (ppi). Qua afmeting is het scherm dan weer even groot als die van de Note 2 uit 2012. De camerachip van de Note 4 zou niet van Sony komen maar van ISOCELL; om precies te zijn een 16 Megapixel sensor. Daarmee kan wel, net als bij de vorige Note, in 4K gefilmd worden (2160p).

Andere specs die nu (en eerder) aan de Galaxy Note 4 gekoppeld worden zijn de Qualcomm Snapdragon 805 processor (maar er wordt ook gespeculeerd over een Exynos 5 Octa chip van Samsung zelF), 3GB RAM, 32 of 64GB intern geheugen, Android 4.4.3, een QHD front camera (3.7 megapixel) en een retina scanner. We zullen het wel zien, over een week of vier in Berlijn. De afbeelding hierboven is overigens een photoshopje, 

Via (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.