Geruchten
07 januari 2016 - Ron Smeets

Nieuwe specs en afbeelding van de Microsoft Lumia 650 opgedoken

Microsoft heeft (nog) geen nieuwe smartphones gepresenteerd in Las Vegas. Dat lag ook niet echt in de lijn der verwachting aangezien de Lumia 950 (XL) en 550 amper iets meer dan een maand in de winkels liggen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de geruchtenmolens ook stil staan. De afgelopen maanden hebben we de Lumia 650 al enkele keren zien opduiken. Vandaag zijn een afbeelding en enkele nieuwe specs online verschenen.

Qua design is over de Lumia 650 niet al te veel spannends te melden. Al lijkt het er wel op dat de behuizing dit keer niet helemaal om het toestel heen zit. Dat wil zeggen, op de foto hieronder is te zien dat het scherm 'op' de behuizing ligt. Bij de goedkopere Lumia's die de afgelopen 18 maanden onthuld zijn was dat niet het geval. Daar lag het scherm letterlijk in de behuizing.

De specs die nu genoemd worden waren nog niet allemaal uitgelekt in eerdere geruchten. Dat het toestel voorzien wordt van WIndows 10 (for smartphones) ligt uiteraard voor de hand. Als we de berichten nu mogen geloven dan wordt de Lumia 650 uitgerust met de volgende features:
- 5 inch HD (1280 x 720) LCD scherm
- Quad core Snapdragon 210 processor met 1GB RAM
- 8 megapixel camera
- 2000 mAh accu

Volgens de bron zou het toestel geen 4G / LTE aan boord hebben en komt er, in tegenstelling tot zijn voorganger (de Lumia 640) geen XL variant. Microsoft zou mogelijk van plan zijn de Lumia 650 nog deze maand al te onthullen. Hij zou dan ook nog voor de lente (in Q1 dus) in de winkels verschijnen. Uiteraard zijn dit nog onbevestigde berichten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.