Accessoires
06 januari 2016 - Ron Smeets

Nieuwe Sony Walkman kan zowel in zee als in de woestijn gebruikt worden Hij is niet alleen stofdicht maar ook zoutwater bestendig

De enige reden dat mijn oog op dit nieuwe Sony Walkman viel was het feit dat de Japanse fabrikant er prat op gaat dat hij niet alleen stofbestendig, maar ook waterdicht is; zelfs in (zout) zeewater. Ofwel, je kunt er mee het kanaal overzwemmen en de sahara doorkruisen. Dat is toch wel opvallend te noemen. Zeker als je bedenkt dat Sony enkele maanden geleden nog adviseerde hun waterdichte Xperia smartphones niet meer onder water te gebruiken.

Schijnbaar is de Walkman afdeling er wel in geslaagd een gadget te maken dat ook echt waterdicht is; al zal dat in de praktijk natuurlijk nog wel moeten blijken. Daarbij moet wel gezegd worden dat de WS413 / WS414 (een elegantere naam is er niet) natuurlijk geen scherm heeft en ook uit heel wat minder onderdelen bestaat dan een Xperia smartphone. Dat maakt de ontwikkeling van water- en stofbestendige gadgets een stuk makkelijker.

Hoe dan ook, de nieuwe Sony Walkman is overduidelijk bedoeld voor outdoorsmen, en -women. Sportievelingen die altijd en overal muziek op hun oren willen kunnen horen. Of dat nou tijdens een rondje hardlopen is of wanneer ze het een rondje om Texel zwemmen ;)

Wanneer de accu van de Walkman helemaal opgeladen is dan kun je zo'n 12 uur onafgebroken muziek luisteren. Met de snellader kan de accu binnen anderhalf uur volledig opgeladen worden. Handig is ook dat je na drie minuten aan de lader alweer voldoende stroom hebt om ongeveer een uur muziek te luisteren. Zoals de gecombineerde naam al doet vermoeden zijn er twee uitvoeringen van de nieuwe walkman; de WS313 heeft 4GB geheugen en de WS414 kan 8GB muziek opslaan. Verder zijn de modellen identiek.

De WS413 / WS414 Walkman is vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar in de Benelux. De WS413 heeft een consumentenadviesprijs van 110,- euro. De WS414 heeft een consumentenadviesprijs van 120,- euro.

Via (Sony)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.