Toestellen
21 februari 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Sharp Smartphone voor Japanse markt

Tijdens 3GSM was het armoe troef op de stand van Sharp. Men had, behalve een nieuwe versie van de SideKick3, niet echt veel te melden.

Nu, amper een week nadat de deuren in Barcelona dicht gingen, heeft de Japanse toestelmaker wel een nieuwe Smartphone geintroduceerd. De EMOne komt volgende maand in Japan al op de markt onder de vlag van de nieuwe mobiele provider EMOBILE en kan onder andere gezien worden als de opvolger van de W-ZERO3.

De EMOne is voorzien van een dual slider functie met volwaardig qwerty toetsenbord, een widescreen VGA display (800x480), WiFi, HSDPA en 'one-seg' TV Tuner.

Bij de specs zien we bovendien Bluetooth, een 520MHz xScale processor, 512Mb flash geheugen en Windows Mobile 5 als operating systeem. Sharp is er in geslaagd al deze functies in een toestel te stoppen dat slechts 18.9mm dik is.

Zonder abonnement gaat de EMOne in Japan ongeveer 650 Euro kosten. In combinatie met een tweejarig abo van EMOBILE hoeft de mobiele Japanner echter nog maar zo'n 265 Euro neer te tellen.

Of wij de EMOne ooit in de winkels zullen tegenkomen is nog maar zeer de vraag, maar wij hebben straks natuurlijk wel de Nokia N95. . .Gerelateerde links:
Sidekick3 voorlopig niet naar Nederland
Nieuwe Sharp 812SH in 20 kleuren
Drie McLaren Mercedes toestellen van Vodafone
Nieuwe Smartphone van Sharp en Willcom
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
PDA met 8.5cm scherm van Sharp
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.