Accessoires
25 september 2006 - Ron Smeets

Nieuwe serie Nokia headsets

Nokia heeft zichzelf begin dit jaar tot doel gesteld om de grootste producent van digitale muziekspelers te worden. Daarvoor moeten de Finnen in 2006, zo heeft men berekend, minimaal 80 miljoen multimedia devices met muziekfunctie verkopen.

Met die aantallen in het verschiet is het natuurlijk niet vreemd dat Nokia ook haar assortiment headsets gaat uitbreiden. Behalve een drietal nieuwe (bluetooth) headsets komt men nu ook met twee modellen op de markt die specifiek gericht zijn op de muziekluisterende mobiele beller.

De HS62 en de HS81 zien er dan ook meer uit als koptelefoons dan de gemiddelde headset voor een mobiele telefoon. Bij de eerste (HS62) is nog een beetje rekening gehouden met de mobiliteit van de gebruiker door hem opvouwbaar te maken. Als je hem op je hoofd zet kan ie overigens ook best dienst doen als oorwarmer.

De HS82, ontwikkeld in samenwerking met Sennheiser, is een headset met HiFi kwaliteit en voorzien van een ‘handsfree’ bediening. De afmetingen zijn, bij deze kwaliteit, wat draagbaarder, zo zullen ze bij Nokia wellicht geredeneerd hebben.

De prijzen en leverdata heeft men nog niet bekend gemaakt.Gerelateerde links:
Sony's Walkmanphone headset
Waterproof headset van Bluetrek
Nokia Bluetooth headset in vorm van GSM
Plantronics multipurpose headset
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.