Nieuws
02 november 2006 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung werkt op twee 3G netwerken

De Koreaanse toestelmakers hebben weer een nieuwtje. Als je niet weet welk 3G netwerk je wilt nemen, bijvoorbeeld omdat de dekking van de twee netwerken verschilt, dan kun je met de Samsung SCH-W210 beide kanten op.

Dit 3G toestel is namelijk zowel geschikt voor EV-DO als HSDPA netwerken. Mocht er dus effe geen HSDPA netwerk beschikbaar zijn, maar EV-DO wel aanwezig is, dan kun je eventueel switchen om toch online te blijven.

Handig misschien, maar je moet natuurlijk niet vergeten dat je, om beide netwerken te kunnen gebruiken, ook voor beide netwerken een provider en abonnement nodig hebt.

Voorlopig, en misschien wel nooit, zullen we ons hier echter nog niet druk over hoeven te maken want dit toestel is, zoals zo vaak, gemaakt voor Korea en de rest van Azie.Gerelateerde links:
Samsung's mobiele 4G test: 100Mbps bij 60 kmh
Laptop met HSDPA ingebouwd
HSDPA uitrol T-Mobile begonnen
Samsung's Europese lente primeurs
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.