Nieuws
30 december 2006 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung Ultra Z720 is de Google GSM?!

Bij Mobile Entertainment weten ze het zeker. De HSDPA versie van de Samsung Ultra Series die enkele dagen geleden officieel aangekondigd werd is de eerste Google GSM, een toestel waar ook al reikhalzend naar uitgekeken werd na de berichten van 's werelds grootste zoekmachine dat men graag een 'eigen' GSM op de markt wilde gaan brengen.

In de specs van de nieuwe Samsung Z720 staan inderdaad functies als Google Mobile Search en GMail die pre-installed worden geleverd, maar of dat voldoende bewijs is om bovenstaande stelling hard te kunnen maken waag ik te betwijfelen.

Eerder liet Google al weten dat men al een tijdje met Orange onderhandeld over een toestel met het Google merk. Daarbij werd 2008 genoemd als het jaar waarin zo'n toestel op de markt zou kunnen gaan komen.

De nieuwe Samsung komt binnen nu en enkele maanden al op de markt en, belangrijker nog, draagt NIET het Google merk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.