Geruchten
08 februari 2008 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung Ultra Series met 5MP camera

Met de G800 heeft Samsung natuurlijk al een 5 Megapixel camphone op de Europese markt gezet, maar dat toestel past natuurlijk niet in de ‘Ultra Series’ productlijn. Hetzelfde geldt voor de G810 die we eerder deze week in het geruchtencircuit boven water zagen komen.

Daarvoor zal de Koreaanse toestelfabrikant in Barcelona naar alle waarschijnlijkheid de Ultra Series ‘Soul’ introduceren. Het wordt een quad-band GSM met HSDPA (tot 7.2 Mbps) support, een 2.2 inch QVGA display en een 5 megapixel camera die helaas niet voorzien lijkt te zijn van de 3 x optische zoomfunctie zoals de G800 dat wel heeft. Ook de Xenon-flitser zie ik niet bij de specs (zie tabel hieronder) vermeld staan.

In ruil daarvoor (nou ja) is de ‘Soul’ wel slechts 12.9mm dik en daarvoor mag hij zich dan ook tot de ‘Ultra Series’ rekenen. Samsung gaat ervan uit dat met de ‘Soul’ het succes van eerdere Ultra Series toestellen als de D900 en U600 voortgezet kan worden.Gerelateerde links:
Samsung MWC primeur: de Symbian based G810
Samsung G800 gespot op dealer event
Samsung Ultra Series moelijker te 'raken' dan insecten
Samsung Ultra Video (F510) en Ultra Music (F300)
Samsung Ultra 5.9: écht plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.