Geruchten
12 oktober 2006 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung smartphone

Samsung heeft dit toestel nog niet officieel aangekondigd dus ga ik nog even uit van een 'gerucht'.

De SGH-i760 ziet er op het eerste gezicht bijzonder compact uit voor een slider Smartphone. Zeker als je kijkt naar de lijst met features die ingebouwd zijn.

Hij heeft een volwaardig qwerty toetsenbord, touchscreen (240x320) kleurendisplay, 520MHz intel processor, WiFi, Bluetooth 2.0, microSD geheugenkaart, een videocalling (VGA) camera aan de display-zijde en nog een 2MP camera voor het normale 'fotowerk'.

Voor het bellen, browsen, emailen en andere dataverbindingen heeft de i760 een tri-band GSM met zowel GPRS/EDGE als UMTS/HSDPA ondersteuning.

En dat alles in een toestel van 11,5cm hoog (15,4 met het toetstenbord in uitgeschoven stand), 5,7cm breed en slechts 19mm dik. Voor het OS heeft Samsung de voorkeur gegeven aan Windows Mobile 5.0.

Zoals gezegd heeft Samsung het toestel nog niet vermeld in persberichten of andere uitingen, dus over prijs en beschikbaarheid valt verder nog niets te zeggen.

Bron: MobilManiaGerelateerde links:
Een ergonomisch ontworpen Smartphone
Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Linux smartphone van Samsung
Touchscreen slider van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.