Geruchten
15 januari 2014 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung smartphone met Windows Phone op komst?

Sinds Nokia met Microsoft trouwde (en ingelijfd werd) hebben de andere grote fabrikanten Windows Phone min of meer als een baksteen laten vallen. OK, HTC en Samsung kwam eind 2012 nog wel met de 8S, 8X en ATIV S (foto) op de proppen, maar zonder veel succes. Daarna werd het, in navolging van Japan (Sony) en Korea (Samsung / LG) ook in Taiwan erg stil rondom microsoft's smartphone OS.

Als we de uitgelekte informate van de Bluetooth SIG en Samsung zelf mogen geloven, dan komt er voor wat betreft de grootste mobiele fabrikant binnenkort een einde aan het doodzwijgen van Windows Phone.

Het betreft het zogenaamde XML profiel van de nog onbekende Samsung WM-750V. Daarin wordt Windows Phone als besturingssysteem genoemd voor een toestel dat verder ook zou beschikken over een 5 inch full HD display (1920 x 1080 pixels) en 4G support. Foto's zijn er nog niet dus wordt het wachten op de eerste officiële berichten uit het Samsung kamp. Het is overigens niet de eerste keer dat dit gerucht de kop op steekt. Begin december werd er ook al volop over gespeculeerd.

Hieronder staat een deel van het XML profiel.

********************************************************************* * SAMSUNG GSM/GPRS/3G Handset UA Prof * * Version: 1.0 * Created: NOV 2013 * Author : DE Yoon * Organization: Windows Mobile Lab. Samsung Electronics Co., Ltd. * * Copyright 2013 SAMSUNG * * Revision History * 1.0 Initial Release *********************************************************************
-->
<rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#"xmlns:prf="http://www.openmobilealliance.org/tech/profiles/UAPROF/ccppschema-20021212#"xmlns:mms="http://www.wapforum.org/profiles/MMS/ccppschema-20010111#">
<rdf:Description rdf:ID="MyDeviceProfile">
<!--
********************** Hardware Platform Description ***************************************
-->
<prf:component>
<rdf:Description rdf:ID="HardwarePlatform">
<rdf:type rdf:resource="http://www.openmobilealliance.org/tech/profiles/UAPROF/ccppschema-20021212#HardwarePlatform"/>
<prf:Vendor>SAMSUNG</prf:Vendor>
<prf:Model>SM-W750V</prf:Model>
<prf:ScreenSize>1080x1920</prf:ScreenSize>
<prf:ColorCapable>Yes</prf:ColorCapable>
<prf:BitsPerPixel>16</prf:BitsPerPixel>
<prf:PixelAspectRatio>1x1</prf:PixelAspectRatio>
<prf:ImageCapable>Yes</prf:ImageCapable>
<prf:StandardFontProportional>Yes</prf:StandardFontProportional>
<prf:OutputCharSet>

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.