Toestellen
19 december 2006 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung SCH-V960 met 'optische joystick'

Samsung's nieuwste multimedia phone, de SCH-V960, heeft een, zo beweren de Koreanen, revolutionaire joystick voor de bediening van het toestel.

Door het toepassen van optische sensoren reageert de joystick direct op de bewegingen van je vingers. Dit zou het bedieningsgemak van het toestel een stuk groter moeten maken.

De overige specs van deze slider zijn ook niet verkeerd. Een 2.12 inch QVGA display, 3G support (EV-DO), 2MP camera, Bluetooth, USB, GPS module en microSD geheugenkaart.

Met 18.6mm en 102g hoort de V960 niet echt in de categorie 'Ultra Series' thuis, maar dat heeft Samsung zelf ook begrepen.

Vooralsnog is de V960, natuurlijk, alleen op de Koreaanse markt te bewonderen.Gerelateerde links:
Maak je eigen PSP joystick
Samsung stopt ontwikkeling van instapmodellen
GSM met 3D display van Samsung
Samsung GSM met Digital Surround Sound
3D Gamefoons met Force Feedback
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.