Geruchten
09 juli 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung phablets worden de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 edge Plus Geruchten over de namen en specs van de nieuwe Koreaanse phablets worden steeds sterker

De afgelopen weken is al heel wat gespeculeerd over de opvolger van de Galaxy Note 4 en de Note Edge. De geruchten worden nu steeds sterker dat de Koreaanse fabrikant, hoogstwaarschijnlijk tijdens de IFA in Berlijn, de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 edge Plus zal onthullen. Nieuwe informatie die gisteren terecht kwam bij de boys van Sammobile zouden het 'bewijs' daarvoor moeten zijn.

Beide toestellen worden uitgerust met een 5.67 inch Super AMOLED display met QHD resolutie (2560 x 1440). Het scherm van de Galaxy Note 5 zal volledig vlak zijn terwijl, zoals de naam al doet vermoeden, de Galaxy S6 edge Plus een aan twee zijden gebogen display heeft. Ze krijgen, volgens de recente geruchten dus, wel verschillende processors. Voor de Note 5 zou Samsung gekozen hebben voor de nieuwe Exynos 7422. Een zogenaamde all-in-one rekenchip met acht 64-bit rekenkernen, een GPU, RAM, geheugen en LTE modem in één. Samsung zou even overwogen hebben om de Note 5 uit te rusten met de gloednieuwe Exynos 7430 processor, met een 4K display (3840 x 2160), maar is daar voor dit jaar nog even van afgestapt. iets voor de Note 6 wellicht.

De processor van de Galaxy S6 edge Plus wordt naar verluid een Snapdragon 808. Over dit toestel wordt ook nog gemeld dat hij een 16 megapixel camera aan boord heeft, aangevuld met een 5 megapixel front cam. Andere specs die genoemd worden zijn 32GB intern geheugen en een 3000 mAh accu.

Uiteraard is de kans groot dat het design van beide nieuwe phablets veel weg heeft van de Galaxy S6 modellen; een metalen behuizing met een glazen achterzijde die niet meer er af kan. We zullen het wel zien, over een week of acht wanneer de IFA gaat beginnen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.