Geruchten
11 augustus 2014 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung phablet duikt op in benchmark

Terwijl de Galaxy Note 4 de afgelopen dagen het leeuwendeel van het Samsung nieuws beheerst is een GFX Benchmark resultaat opgedoken van mogelijk nog een nieuwe Samsung phablet; de SM-G739F.

Het toestel dat getest werd heeft namelijk een 5.5 inch scherm. Nu hoeft dat niet meteen te betekeken dat het een phablet is - er zijn ook smartphones met die schermafmetingen - maar in het geval van Samsung lijkt dat wel het meest waarschijnlijk. De Galaxy Note modellen hebben immers vergelijkbare displays. Andere specs die uit de benchmark test af te leiden zijn:

- Android 4.4.4
- 1.6 GHz Quadcore processor (Qualcomm Snapdragon 400)
- Qualcomm Andreno 305 GPU
- 1.3GB RAM
- 12 GB geheugen
- 8 megapixel camera met autofocus, flitser en full HD video opname (1920 x 1080p)
- 2 megapixel front cam met full HD video opnam
- 5.5 inch HD display (1280 x 720p)

Een aantal van deze specs doen wat vreemd aan. De opgaves van het RAM en opslag geheugen zullen wel het beschukbare vrije geheugen weergeven, denk ik. Verder staat in het resultaat van de benchmark test dat de camera een 7 megapixel model is, maar 3264 x 2448 pixels is toch echt de resolutie van een 8 megapixel camera.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.