Nieuws
06 december 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung Mobile CEO dekt zich alvast in: "2016 wordt zwaar" Ko Dong-jin verwacht niet dat de winst van Samsung Mobile in 2016 fors zal stijgen

Ko Dong-jin staat amper een week aan het roer van Samsung Mobile en hij is er als de kippen bij om zich alvast in te dekken. Tijdens een meeting liet hij zich namelijk ontvallen dat hij niet verwacht dat de winst van Samsung Mobile in 2016 fors gaat stijgen. "Het wordt een zwaar jaar", aldus Ko. Maar hij heeft er wel zin in om de Samsung Mobile kar te gaan trekken. Tsja, wat zou hij anders moeten zeggen dan?

Ko is echter ook van mening dat Samsung Mobile niet in heel erg diepe problemen zit. Daarom zal een grote reorganisatie niet nodig zijn en die staat dan ook niet op de planning volgens de kersverse CEO. Volgens zijn collegae is Ko iemand met veel ervaring en kennis van hardware. Hij was ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Galaxy S6 en Note 5. Gezien het feit dat met name de Galaxy S6 modellen weliswaar goed ontvingen werden in de markt, maar het succes van de SIII en S4 niet konden evenaren, zal het mij benieuwen waar Samsung Mobile onder Ko's leiding mee op de proppen gaat komen. Aan de Galaxy S7 zal hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer al te veel kunnen veranderen. Dat toestel moet over een maand of drie (hooguit vier) immers al aan de wereld gepresenteerd worden.

Door nu al te roepen dat hij niet verwacht dat 2016 al het jaar wordt waarin de grote successen zullen terugkeren lijkt Ko zijn bazen alvast voorzichtig voor te bereiden op nog een kwakkeljaar. Laten we voor hem hopen dat ze dat accepteren en hem de tijd gunnen. Van de andere kant is het natuurlijk ook slim om de verwachtingen, en de spreekwoordelijke lat, niet meteen te hoog te leggen. Dan kan het, als de volgende Galaxy's wel weer een doorslaand succes woden, alleen maar meevallen.

Op vragen of Samsung van plan is om de Galaxy S7, zoals in geruchten al volop gespeculeerd wordt, eerder op de markt te zetten dan gepland gaf hij, natuurlijk, geen commentaar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.