Geruchten
18 januari 2016 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung health wearable gespot Afbeeldingen tonen bijzondere functies van de 'Triathlon'

Als we de meest recente geruchten mogen geloven dan werkt Samsung aan een nieuwe 'fitness en health' wearable met de codenaam 'Triathlon'. Op gelekte afbeeldingen zijn niet alleen de wearable zelf plus een 'button achtige' accessoire de de hartslag meet te zien maar worden ook enkele andere functies getoond.

De meest bijzondere is wat mij betreft tocht wel de mogelijkheid om de waterhuishouding van je lichaam te meten. Daarnaast zou de nieuwe Samsung wearable ook informatie en gegevens kunnen bijhouden en tonen van diverse bestaande fitness en health trackers. De Triathlon draait op Tizen, het 'eigen' wearable OS van de Koreaanse fabrikant.

Uiterlijk heeft de 'Triathlon' heel veel weg van de Gear S2 smartwatch. Uiteraard zijn dit allemaal nog onbevestigde geruchten. Het wordt afwachten op de eerste officiële berichten uit het (boot)kamp van Samsung voordat er iets zinnigs over te zeggen valt. Hieronder staan nog enkele afbeeldingen van de nieuwe wearable en de 'button' hartslagmeter.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.