Toestellen
12 juni 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Samsung 'Chocolate', de E950

Ongeveer een jaar geleden introduceerde Samsung de trendy E900, een 2MP camphone slider die uitermate populair geworden is, vooral dankzij het feit dat ie mee kon liften op het succes van de LG Chocolate hype: gelakt zwart met oplichtende touch-keys.

Inmiddels heeft de Koreaanse toestelmaker een opvolger klaar staan. De E950 lijkt als twee druppels water op diens voorganger. Niet alleen kwa uiterlijk, maar ook de specs zijn nagenoeg gelijk. Behalve het feit dat de E950 met 15.5mm een millimeter platter is dan de E900, en de camera nu 3 Megapixels heeft (was 2MP) is er weinig ander nieuws te melden. Een duidelijk geval van 'Never change a winning team'.

Op de voorzijde zijn nog een aantal toetsen toegevoegd waaronder eentje voor direchte toegang tot 'Yahoo Search', het internet, maiolbox en muziekspeler.

Wanneer we de E950 in de winkels mogen verwachten is nog niet bekend. De prijs zal, exclusief abonnement, vermoedelijk rond de 400 Euro liggen.Gerelateerde links:
Samsung's eigen 'Shine': de B5000
De X530 en E250, twee nieuwe Samsung sliders
De 10 mooiste GSM's: smaken verschillen
Nieuwe platte slider van Samsung
LG Chocolate review: besmettelijk mooi!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.