Toestellen
18 september 2007 - Ron Smeets

Nieuwe ROKR E8 met touch pad en 'Omega Wheel'

De Motorola geruchtenmolen draait al weer enkele weken op volle toeren. Zo zagen we onder andere de RIZR Z10, ROKR E7, E8, W5 en U9 al de revue passeren.

Meldde ik enkele uren geleden nog dat de onlangs gespotte RIZR Z10 er echt aan zit te komen, voor de ROKR geruchten geldt dat (voorlopig) alleen de E8 werkelijkheid zal worden.

De boys van GSM Helpdesk, die vorige week ook al de nodige Samsung primeurs wisten te melden, hebben nu ook meer info en specs van de ROKR E8 boven water weten te toveren.

De meest opvallende features van deze nieuwe ROKR zijn het touchpad keyboard en de zogenaamde 'Omega Wheel' die, met een beetje fantasie, doet denken aan een 'half open versie' van Apple's clickwheel en diverse bedieningsfunctie's huisvest, afhankelijk van de applicatie die gebruikt wordt.

De nieuwe ROKR heeft standaard 2GB geheugen aan boord dat uitgebreid kan worden tot maximaal 6GB met behulp van een microSD geheugenkaart.

Over de prijs en releasedatum verschillen de diverse bronnen van mening. Volgens GSM Helpdesk komt de E8 pas in 2008 (Q1) in de winkels en is de prijs nog niet bekend. Intomobile heeft het over een releasedatum ergens in Q4 van dit jaar en een prijskaartje, zonder abonnement, van ongeveer 280 Euro.Gerelateerde links:
Nieuwe ROKR U9 lijkt op de PEBL
Foto's van de derde generatie ROKR
Motorola ROKR E7 gespot?
Nog een RAZR-achtige Motorola: de ROKR W5
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.