Entertainment
17 maart 2006 - Ron Smeets

Nieuwe PSP gadgets gepresenteerd

Op de persconferentie in Japan waar Sony de komst van de PS3 voor November a.s. aankondigde werden ook een aantal nieuwe gadgets en ad-ons voor de PSP gepresenteerd.

Vooralsnog zijn er alleen nog enkele foto's van de slides die tijdens de perspresentatie werden gebruikt beschikbaar, maar we kunnen over enkele maanden in ieder geval een Eye-toy camera, GPS ontvanger, Flash player en Video-VoIP calling verwachten .

Verder kondigde Sony ook aan dat het de prijs van de PSP gaat verlagen naar 199 Euro voor de basis-unit. Dat betekent dus dat de Mega-pack rond de 249 Euro zal gaan kosten, de huidige basisprijs van de PSP zelf. De prijzen van de nieuwe accesoires zijn nog niet bekend gemaakt.

Enkele weken geleden gingen al de geruchten over een cam-versie van de PSP, maar dat het zoiets simpels zou worden als een Eye-Toy, daar haddeb de meesten ongetwijfeld geen rekening mee gehouden. De geruchtenstroom sprak toen ook over 4GB opslagcapaciteit, maar daar werd tijdens de persconferentie niet over gerept.Gerelateerde links:
Volgende PSP's met 4GB en cam?!
Nep PSP voor 8 Euro
Witte PSP moet dames verleiden
De 'niet zo portable' PSP dock
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.