Accessoires
09 juni 2007 - Ron Smeets

Nieuwe PSP dunner, sneller en beter te bedienen

De berichten dat Sony bezig is met een ge-upgrade versie van de PSP doen al langer de ronde. Twee maanden geleden speculeerde een Engelse Sony executive hier ook al over.

Bij Kotaku claimen ze nu over gedetailleerde informatie te beschikken met betrekking tot de (ver)nieuw(d)e features van de PSP.

Letwel: het gaat hier om een upgrade van de bestaande PSP en niet over een eventuele PSP2, zo stelt Kotaku vast. Desalniettemin zien de gewijzigde features er veelbelovend uit.

De vernieuwde PSP wordt een stuk dunner dan het origineel. Dit komt mede doordat Sony nu gebruik maakt van een LED display. Tevens wordt een snellere versie van de UMD drive gebruikt hoewel menigeen niet blij zal zijn met het feit dat Sony vast blijft houden aan het UMD fenomeen. Om die pijn een beetje te verlichten wordt de PSP ook uitgerust met 8GB Flash geheugen. Als laatste zullen ook het D-Pad en de bedieningstoetsen verbeterd worden, deels naar het voorbeeld van de PS3 controller.

Overigens wordt er met geen woord gerept over andere nieuwe functies zoals bellen die de PSP mogelijk zou krijgen en waarover de afgelopen maanden al ettelijke berichten gepubliceerd zijn.

De twee belangrijkste vragen zijn nu natuurlijk: Wanneer komt de vernieuwde PSP op de markt en wat gaat hij kosten? Daarover is nog niets bekend maar de kans is klein dat de prijs op hetzelfde niveau zal liggen als de onlangs in prijs verlaagde eerste versie van de PSP. . .

Sony zelf wil (nog) geen commentaar geven op de berichten over de PSP upgrade.Gerelateerde links:
Maak je eigen PSP joystick
Eerste foto's van PSP met GPS
Pink PSP komt er ook aan
Bellen en SMS'en met je PSP!
PSP krijgt firmware update
Nieuwe, compactere PSP op komst
Prijs van PSP in de VS verlaagd naar 170 dollar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.