Geruchten
22 januari 2016 - Ron Smeets

Nieuwe processor benchmarks van de Samsung Galaxy S7 gespot De single- en multi-core scores zijn lager dan die uit eerdere geruchten

Over ongeveer een maand, zo is de algemene verwachting, zal Samsung haar nieuwe vlaggenschip smartphone onthullen. Over de Galaxy S7 is al het nodige 'uitgelekt' en gespeculeerd. Zo zouden er mogelijk vier modellen komen en het toestel, of de toestellen, zouden ook uitgerust worden met verschillende processors. Of dat allemaal klopt zal moeten blijken tijdens de officiele presentatie. Dat geldt ook voor de benchmarks die via een Hongaarse bron online verschenen.

Daarop (zie screenshot hieronder) is te zien dat de processorscores, in dit geval vermoedelijk de nieuwe Exynos 8890, van de nieuwe Galaxy flink hoger liggen dan die van zijn voorganger. De single core score komt uit op 1873 terwijl de multi core score oploopt tot 5946. Het is niet de eerste keer dat benchmark scores van de vermeende Galaxy S7 processors opduiken. Begin december waren er ook al enkele te zien. Toen nog van drie verschillende processors die allemaal hoger scoorden dan de resultaten die nu opgedoken zijn.

Ter vergelijk, de Exynos processor van de Galaxy S6 scoorde vorig jaar respectievelijk rond de 1400 en 4600. Het zal op zich weinig mensen verbazen dat de nieuwe octa core (geklokt op 1.6 GHz) rekenchip van Samsung hoger scoort (en dus sneller is) dan zijn voorganger. Verder is in de benchmarks te zien dat het geteste toestel 4GB RAM aan boord had en op Android 6.0.1 draaide.

Bron (Hongaars)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.