Accessoires
28 september 2006 - Ron Smeets

Nieuwe portable navi van Mio kleiner dan een iPod

Mio komt binnenkort met een nieuw portable navigatiesysteem op de markt dat kleiner is dan de nieuwe iPod Video en slechts 110 gram weegt.

Met de DigiWalker H610 richt men Mio zich met name op de navigerende wandelaar of fietser. Ondanks zijn geringe afmetingen heeft ie toch een 2.7inch (6.6cm) touchscreen display, MP3 speler, een SD geheugenkaart optie voor de landkaarten en een accu die vijf uur mee gaat.

Voor wie het wil weten. De GPS ontvanger is een SiRFStar III module. Hij komt in November op de markt. Voorlopig echter alleen in de VS en Canada waar de H610 op vijf cent na 500 dollar gaat kosten.Gerelateerde links:
De Pocket Loox N100 serie navigatie PDA's
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Eerste GPS-PDA met WiFi
Siemens' multimedia navigatie GSM
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.