Toestellen
27 september 2008 - Ron Smeets

Nieuwe Porsche GSM van Sagem

Als ik de berichten moet geloven dan was de eerste Porsche GSM van Sagem een redelijk succes bij de liefhebbers van gadget en het automerk. Zelf kon ik er niet echt warm of koud van worden.

Deze week introduceerden Sagem en Porsche een vervolg op de P'9521 Porsche en die ziet er, in mijn ogen, een stuk interessanter uit (zie ook de video hieronder). De P'9522 is een candybar model, gemaakt uit  één blok aluminium en voorzien van een 2.8 inch touchscreen display, 5 megapixel camera, GPS, WiFi, microSD geheugenkaart en een fingerprint scanner. Jammer is wel dat het toestel geen UMTS of HSDPA support heeft.

Wanneer de P'9522 in Nederland op de markt zal komen is nog niet bekend maar in Frankrijk, traditioneel het thuisland van Sagem, zal hij in oktober al te koop zijn. Over een release in Duitsland, de thuisbasis van Porsche, is ook nog niets bekend.

Het prijskaartje ligt in Frankrijk rond de 600 Euro, maar dan moet je er ook een abonnement bij afsluiten. Tja, het is natuurlijk wel een échte Porsche ;-)

Via: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.