Nieuws
20 december 2011 - Ron Smeets

Nieuwe patentzaak Apple vs Galaxy Tab en smartphone hoesjes

Onlangs verloor Apple de rechtzaak over het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in Australië. Wie dacht dat de zaak tussen Apple en Samsung daarmee voorgoed van de baan was heeft de afgelopen maanden waarschijnlijk onder een steen gelegen ;-))

Los van de ca. 30 nog lopende zaken in diverse landen heeft Apple vandaag in Australië een nieuwe zaak geopend tegen Samsung. Dit keer gaat het volgens de Amerikanen over de inbreuk op minimaal tien patenten die onder andere betrekking hebben op de Galaxy Tab 10.1 en het design van smartphone hoesjes.

Details over welke patenten het betreft zijn nog niet bekend volgens de bron (Business Week News). Apple vroeg tijdens een zeven uur durende hoorzitting in Sydney ook om de zaak die Samsung op haar beurt enige tijd geleden aanspande tegen de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en de iPad 2 vanwege de inbreuk op een aantal patenten voor draadloze datatransmissie op 3G netwerken, op te schorten. De rechter wees dat verzoek echter af en zei dat de lopende rechtzaken gewoon als gepland door zullen gaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.