Geruchten
30 januari 2008 - Ron Smeets

Nieuwe Nokia toestellen uitgelekt?

Dat is misschien een wat erg voorbarige conclusie aangezien de geruchten op dit moment nog niet meer bevatten dan enkele toestel typenummers.

Op het Duitse NokiaPort Forum is brief opgedoken (zie afbeeldingen hieronder) die Nokia medio December verstuurd heeft met betrekking tot een nieuwe release van de Phoenix Service Software.

Daarin worden enkele typenummers vermeld die, op één na, tot nu toe nog geen deel uitmaakten van het toestel assortiment van de Finse fabrikant: 6300i, 6650 (ooit de naam van Nokias eerste UMTS toestel), 6690, 7070 en 7070b.

Meer informatie is er nog niet en dus zit er niets anders op dan te wachten op eventueel nieuws vanuit het Nokia kamp maar ik denk niet dat we dit nog voor de tweede week van Februari (MWC, Barcelona) mogen verwachten.

Voor de volledigheid, het toestel op de foto hierboven is de 6650 uit 2001.

De typenummers stonden op de tweede pagina van Nokia's brief. Hier een uitvergroting van de betreffende paragraaf

Hieronder staan ook nog de afbeeldingen van de complete brief.:Gerelateerde links:
Nokia 5710 ook gespot op de CES
Eerste foto's van de Nokia E71 opgedoken?
Nokia S60 Touch toestel blijkt Bluetooth GPS module
Nokia 7900 op komst?
Is dit de Nokia 7088?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.