Geruchten
07 februari 2008 - Ron Smeets

Nieuwe Nokia Smartphones met Windows Mobile?!

Nou, dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren maar als John Starkweather, Marketing Director van Microsoft Mobile, de waarheid spreekt dan zijn er momenteel wel gesprekken gaande tussen Nokia en Microsoft hierover.

In een interview met iTWire zei Starkweather dat Nokia natuurlijk behoorlijk geinvesteerd heeft in Symbian maar dat hij toch ook mogelijkheden ziet voor een nauwere samenwerking tussen de Finse toestelfabrikant en Windows Mobile.

In zijn eigen woorden: “They obviously have significant investments in Symbian but there are a lot of places where we have significant synergies and we would love to see the day where those synergies would extend completely with Windows Mobile.”

Verder voegde hij daar nog aan toe dat Nokia en Microsoft een nauwe relatie hebben en dat de twee bedrijven voortdurend praten over toekomstige mogelijkheden: “We work closely with Nokia and we would love to have them go all the way. It’s something we talk about all the time.”

Opvallend is het natuurlijk wel dat Starkweather deze uitspraken doet vlak voor de aanvang van het Mobile World Congress, volgende week in Barcelona. Ik heb de vraag voor een reactie van Nokia hierover al klaarliggen, mocht die in de komende dagen uitblijven.

Voor de duidelijkheid: de foto hierboven is afkomstig van een 1 April grap uit 2007.Gerelateerde links:
Onthulling Windows Mobile 6.1 in Barcelona?
Windows Mobile 7 en 8 worden echt beter
Windows Mobile toestel van Sony Ericsson op komst?!
Windows Live op Nokia N-Series
Gartner waarschuwt Nokia voor Symbian-only koers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.