Nieuws
18 oktober 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Nokia Internet Tablet officiëel aangekondigd

Eergisteren was het nog steeds een gerucht maar tijdens de Web 2.0 Summit in San Francisco is de nieuwste Internet Tablet van Nokia, de N810, gisteren officiëel geintroduceerd voor de Amerikaanse markt.

De belangrijkste features van de N810 zijn natuurlijk WiFi en GPS. Net als bij de 770 en 800, ontbreekt bij de N810 ook de mobiele belfunctie. Ik blijf erbij dat dit een van de belangrijkste redenen zal zijn waarom ook de N810 geen doorslaand succes zal kunnen worden, net als zijn voorgangers.

De ingebouwde GPS ontvanger kan er natuurlijk wel toe leiden dat gebruikers het toestel als een Navigatie Gadget gaan aanschaffen, maar Nokia is natuurlijk (nog steeds) niet het eerste merk dat in je opkomt als je een navigatiesysteem wilt aanschaffen.

Behalve de WiFi internetfuntie en GPS optie zet Nokia de N810 ook als multimedia device op de markt. Het toestel kan, eenmaal opgeladen, zo'n 45 uur onafgebroken muziek afspelen en als je de optionele geheugenkaart van 10GB er in zet, dan kunnen er 7500 MP3-tjes op.

De N810 heeft verder een 4.1inch touchscreen display met een resolutie van 800x480 pixels, een uitschuifbaar qwerty toetsenbord aan de onderzijde, Bluetooth, Mozilla webbrowser en het Linux based OS2008.

Het toestel gaat dus voorlopig, vanaf November, alleen in de VS op de markt komen. De prijs zal rond de 479 dollar (ex BTW) liggen.Gerelateerde links:
Nokia's internet tablet
Nokia 870 als opvolger voor de 770?
Geen 770i, wel software update voor de Internet Tablet
Nokia blijft het proberen: nu ook navigeren met de 770
Opvolger voor de N800 al gespot?
Presentatie nieuwe Nokia Internet Tablet deze week?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.