Geruchten
04 april 2013 - Ron Smeets

Nieuwe Nexus 7 tablet van Asus komt deze zomer?

Eind januari dook al het gerucht op dat Asus en Google werken aan een opvolger voor de populaire en goedkope Nexus 7 tablet. Die geruchten worden nu verder versterkt door een bericht van Reuters. Daarin wordt de komst van een nieuwe Nexus 7 aangekondigd voor deze zomer; juli om precies te zijn.

Als de geruchten kloppen dan zal de volgende Nexus 7 uitgerust worden met een Qualcomm Snapdragon processor. Het huidige model heeft nog een NVIDIA Tegra 3 chip aan boord.

Volgens de bronnen van Reuters wil Google in de tweede helft van dit jaar acht miljoen nieuwe Nexus 7 tablets gaan verkopen. Als de prijs vergelijkbaar blijft aan die van het eerste model (199 dollar) en de beschikbaarheid verbeterd wordt, dan zou dat zomaar eens kunnen lukken. Van de eerste Nexus 7 werden in de tweede helft van vorig jaar 4.6 miljoen exemplaren verkocht, maar dat had ook te maken met de beperkte beschikbaarheid van het toestel. Hij werd maar in een paar landen verkocht en was vaak niet leverbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.