Toestellen
19 augustus 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Nexus 5 dummy vergeleken met de concurrentie (video) 'Fan' knutselt zelf een 'prototype' van de nieuwe LG Nexus in elkaar

Van de nieuwe LG Nexus 5, die officieel nog altijd niet bestaat natuurlijk, zijn al diverse afbeeldingen, specs en zelfs een live kiekje uitgelekt. Dat het toestel in de maak is lijkt een zekerheidje. Een Nexus fan kwam aan de hand van de gelekte afbeeldingen en specs op het idee om zelf maar een 'prototype', of mockup, in elkaar te knutselen. Deels om zo alvast het gevoel van het toestel te kunnen ervaren, maar vooral ook om hem naast enkele concurrenten te kunnen leggen.

Zo is dan dus te zien dat de nieuwe Nexus 5 van LG, als het toestel er inderdaad zo uit gaat zien als uit de geruchten blijkt, groter is dan de vorige Nexus 5 (uit 2013) en de HTC One M9 maar kleiner dan de Samsung Galaxy Note 4 en de Moto X Style.

Tsja, nu maar hopen dat het geknutsel van deze fan niet helemaal voor niets blijkt te zijn geweest als de nieuwe LG Nexus 5 het daglicht ziet. Maar goed, het reslultaat van zijn noeste arbeid kun je in deze video bekijken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.