Nieuws
09 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Nieuwe Nexus 10 zal gemaakt worden door Asus'

Volgens anonieme bronnen van de website Geek.com zal de nieuwe Nexus 10 van Google door Asus gefabriceerd worden. De nieuwe tablet zou dit jaar nog in de winkel moeten komen te liggen. De website staat er om bekend dat ze al vaker Google-apparaten eerder bekendmaakte, die later ook nog bleken te kloppen. Het zou de bedoeling zijn dat de nieuwe Nexus 10 voor de feestdagen al in de winkels zou moeten komen te liggen. 

Dat Asus en Google een goede relatie hebben, bewijst de eerste Nexus 7 maar weer. De Nexus 7 heeft laten zien dat Asus in staat is om de juiste hardware te ontwikkelen waarmee Google het Android-besturingssysteem aan het publiek kan laten zien. De Nexus 10 was nooit echt populair, maar de laatste 12 maanden ondersteunt Android grotere schermen en grotere resoluties een stuk beter dan voorheen.

Er is nog niets bekend over de hardware van de nieuwe Nexus 10. Wat wel vanzelfsprekend zal zijn, is dat de tablet zal draaien op de nieuwste versie van Android, namelijk 4.3. Het zou echter ook nog kunnen zijn dat de Nexus 10 Android 5.0 al aan boord heeft, maar die kans is erg klein. Het bericht van Geek.com spreekt de eerdere uitspraken van Sundar Pichai tegen, die verantwoordelijk is voor Android en Chrome. Die gaf namelijk aan tegen een journalist dat Samsung de Nexus 10 zou gaan maken.

Over de auteur: Nichal Joosse