Entertainment
06 december 2006 - Ron Smeets

Nieuwe N-Gage software geschikt voor meerdere Nokia's

Een hele tijd geleden kondigde Nokia aan dat het de ontwikkeling van de N-Gage tot ergens in 2007 in de ijskast ging zetten.

Welnu, inmiddels is het dus bijna 2007 en geheel volgens de planning van de Finnen komen de eerste berichten over de opvolger van de N-Gage dus boven drijven.

De grootste verandering is het feit dat het software platform van de nieuwe N-Gage geschikt zal zijn voor meerdere Nokia toestellen en dus waarschijnlijk gebaseerd zal zijn, of in ieder geval compatible is met, Symbian S60 3rd edition.

Nokia Gaming topman Jaakko Kaidesoja demonstreerde e.e.a. onlangs op een N93. Hij gaf aan dat de nieuwe N-Gage gaming software als ie uitkomt direct voor 5 tot 7 Nokia toestellen geschikt zal zijn.

Zeker weten doe ik het natuurlijk nog niet, maar dat zou dus kunnen betekenen dat de N-Gage gaming software wellicht ook geinstalleerd kan worden op bijvoorbeeld de N93. Dat toestel heeft weer een TV-out uitgang waarmee je de games dan ook op je TV kunt spelen.

Om het helemaal compleet te maken zijn er ook al geluiden opgegaan over de komst van een draadloze controller die je via Bluetooth aan je toestel kunt koppelen.

Als je dit allemaal op een rijtje zet kun je je afvragen of je dan nog wel een PS3, XBox360 of Nintendo Wii nodig hebt. . .Gerelateerde links:
R.I.P. voor Gizmondo in Europa
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.