Toestellen
22 december 2006 - Ron Smeets

Nieuwe multimedia GSM van Samsung met TPEG

Weer een Koreaanse primeur voor Samsung. De SPH B5800 is ’s werelds eerste multimedia GSM die gebruik maakt (of kan maken) van het TPEG transmissie protocol.

De belangrijkste toepassing, naast het bekijken van videostreams, is het automatisch, elke vijf minuten of zo, ontvangen van informatie over restaurants, verkeer, weer en dergelijke via het mobiele netwerk van de operator. Behalve de info ontvangt het toestel ook direct de navigatiegegevens en –route.

En dat alles in de achtergrond terwijl je bereikbaar blijft voor de rest van de wereld. Met andere woorden, je kunt vanaf nu dus ook multimediaal gespamd worden ;-)

Tot de overige specs van deze slider horen onder andere een 2 megapixel camera, wat games en audio-book playback. . .

Natuurlijk is de B5800 alleen in Korea te koop, vanaf januari, voor ongeveer 550 Euro.Gerelateerde links:
Ultradun DMB toestel van Samsung
Platste DMB GSM van Samsung
Samsung DMB toestel met PiP
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
Twee nieuwe DMB players van Samsung
LG omhelst DMB
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.