Entertainment
03 september 2006 - Ron Smeets

Nieuwe MP3 spelers en download dienst van Samsung

De Koreaanse toestelmaker heeft vrijdag haar plannen onthuld voor de start van een eigen muziek download service in samenwerking met multimedia provider MusicNet.

Het is de bedoeling dat de muziekdiensten nog voor het eind van dit jaar in Engeland, Frankrijk en Duitsland gelanceerd gaat worden. Uiteindelijk zal de dienst in heel Europa en Azie beschikbaar komen.

Tegelijkertijd, zo liet Samsung weten, start men ook met het produceren van een serie nieuwe MP3 spelers. De eerste in deze nieuwe productlijn wordt de YP-K5. Net iets groter dan de iPod Nano waar ie op lijkt, maar wel drie keer zo dik. Dat komt doordat deze player een slider functie heeft waarmee de stereo speakers kunnen worden 'uitgeklapt'.

De YP-K5 is in drie uitvoeringen verkrijgbaar, 1, 2 en 4GB. De accu gaat 6 uur mee als je de ingebouwde speakers gebruikt en 30 uur als je een koptelefoon aansluit.Gerelateerde links:
Jamster komt met eigen 'full-song' download dienst
Nieuwe iPod’s met Samsung MP3 chips
Design MP3 speler annex Bluetooth headset van Samsung
5 Miljoen muziekdownloads per dag
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Mp3-speler voor badpak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.