Toestellen
28 februari 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Motorola StarTac op komst

De originele StarTac van Motorola uit het eind van de jaren 90 staat alom bekend als een van de grootste verkoopsuccessen op mobiele telefoniegebied van de Amerikaanse toestelmaker. Te vergelijken in Europa met het succes van de Nokia 6110 in diezelfde periode.

Eind 2004 probeerde Motorola al eens om een tweede versie van de StarTac tot een succes te maken, maar dat mislukte (helaas). Kort daarna kwam de RAZR en dus was fiasco van de StarTac II snel vergeten.

Inmiddels lijkt de magie van de RAZR een beetje uitgewerkt te zijn en probeert Motorola al geruime tijd op diverse manieren een succesvolle opvolger in de winkels te krijgen. De RIZR, KRZR en PEBL zijn drie voorbeelden. Schijnbaar is men bij Motorola nog niet tevreden over het succes van deze nieuwe toestellen en probeert men nu dus voor de derde keer het nineties succesnummer uit, de StarTac III MS900.

Qua specs heeft men deze StarTac overigens redelijk ouderwets uitgevoerd. Een camera en extern display ontbreken, maar daarentegen heeft ie wel weer GPS en een MP3 speler aan boord.

Vooralsnog zal de StarTac III alleen in Korea uitgebracht gaan worden.Gerelateerde links:
De 50 beste Gadgets van de laatste 50 jaar
Tattoos moeten de RAZR weer populair maken
Motorola RAZR V6 Maxx
RAZR best verkochte GSM in Europa
Wordt dit de echte opvolger van de RAZR
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.