Toestellen
27 november 2006 - Ron Smeets

Nieuwe Moto ROKR E6 in China uitgebacht

Sinds de ROKR-iTunes Phone flop van ruim een jaar geleden in de VS en Europa heeft Motorola er goed aan gedaan om toestellen met die typenaam ver weg te houden van de Westerse consumenten (en bloggers!).

De opvolgers die de winkels in dit deel van de wereld wel gehaald hebben zijn met weinig tromgeroffel en poespas geintroduceerd om niet telkens weer het verhaal van de 100 song limiet en stroeve samenwerking met Apple te moeten oprakelen.

De ROKR E6, Motorola's nieuwste versie, is een multimedia smartphoen met een 2MP camera, 2.4inch touchscreen QVGA display, SD geheugenkaart, Bluetooth Stereo Audio (A2DP), FM Tuner, USB 2.0 en minijack koptelefoon aansluiting.

De E6 heeft GEEN iTunes media player software meer, maar een gewone Realplayer en kan dus MP3, WAV, AAC+ en RealAudio bestanden afspelen.

Standaard wordt de ROKR E6 ook nog voorzien van de nodige software zoals een Barcode (OR-code) scanner, Business Card Reader, en de mogeijkheid op PDF- en MS OFfice bestanden te openen en bewerken.

De ROKR E6, is afgelopen dagen in China uitgebracht. Deze Tri-band multimedia smartphone kost daar zo'n 450 Euro.Gerelateerde links:
ROKR E2 gaat het eerst naar China
Crack voor de 100 song limiet van de ROKR
Specs van de ROKR E3 gespot
Foto's van de derde generatie ROKR
Komst ROKR E2 definitief aangekondigd
Motorola belooft een betere ROKR
ROKR ook afgeschoten door Wired
Eerste reviews van ROKR en Nano
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.