Nieuws
05 december 2009 - Ron Smeets

Nieuwe Mobiele site voor Twitter

Als het gaat om het ontwikkelen van applicaties rond het platform heeft Twitter eigenlijk altijd de ruimte gelaten aan anderen. De laatste maanden zijn ze echter druk bezig om er zelf ook applicatie(tjes) voor te schrijven. Nadat eerst de homepage van de gewone site werd gerenoveerd, is nu de mobiele website aan de beurt. Een nieuw design én een serie functionaliteiten.

De vernieuwde mobiele site van Twitter is beschikbaar op Mobile.Twitter.com maar zal nog niet de huidige site vervangen, aangezien het volgens Twitter gaat om een preview. De verwachting is echter wel dat dit binnen enkele maanden zal gebeuren

De vernieuwde mobiele site van Twitter is beschikbaar op Mobile.Twitter.com maar zal nog niet de huidige site vervangen, aangezien het volgens Twitter gaat om een preview. De verwachting is echter wel dat dit binnen enkele maanden zal gebeuren.

De huidige mobiele site, door medewerkers van Twitter ook wel "M" genoemd, is al jaren hetzelfde qua ontwerp en functionaliteit. Toch besloot Twitter om (onaangekondigd) de boel eens stevig te redesignen. Leland Rechis, bij Twitter verantwoordelijk voor "User Experience" licht het op de blog toe: "What may be a less known fact is: Lots of people access Twitter on their phones via our good ol’ mobile website, and trusty ‘m’ has been delivering tweets faithfully. However, ‘m’ doesn’t fully feel like Twitter, and could probably do a bit more things for you."

"‘M’ should also be fantastically innovative — naturally the best way to do that is use our own APIs." vervolgt Rechis, "So, the mobile team here built a brand new mobile web client from scratch, using only Twitter APIs, and we’d like to share the results with you"

Eindelijk dus ook je favorites en direct messages via de mobiele site van Twitter! De nieuwe mobiele site van Twitter functioneert momenteel het best in de zogenaamde "Webkit-browsers" en is te vinden op mobile.twitter.com. Via: DutchCowgirls Mobile-Twitter-a Mobile-Twitter-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.