Nieuws
14 juli 2009 - Ron Smeets

Nieuwe mobiele site voor Radio 538

Marjolijn Kamphuis (DutchCowgirls): Zelf ook druk bezig met de lancering van een aantal mobiele websites kijk ik op dit moment veel rond naar andere voorbeelden. Het is namelijk best een beetje back-to-basics, zo'n mobiele site. Hij moet snel en licht zijn, want van mobiele videostreaming maken nog niet veel mensen gebruik.

Een goed voorbeeld van toch een stapje verder is de nieuwe mobiele site van Radio 538.

Op de site vind je behalve een RSS feed met nieuws namelijk ook de laatste weer & verkeer info en kan er mee worden gedaan aan prijsvragen en winacties. Ondanks een neergaande ringtonemarkt blijft Radio 538 deze wel mobiel verkopen. Bijzonder is dat via de site ook naar livestreams van Radio 538 en al haar digitale zenders waaronder Juize, Non Stop 40 en Dance Department geluisterd kan worden. 

De mobiele site is te vinden op m.radio538.nl en werd ontwikkeld in samenwerking met Nakko.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.