Nieuws
25 juli 2008 - Ron Smeets

Nieuwe mobiele irritatie: wandelende SMS-ers

Volgens de Wall Street Journal ergeren steeds meer mensen zich aan de groeiende groep van mobiele SMS-ers.

Daarmee worden niet de waaghalzen bedoeld die tijdens het rijden een SMSje proberen te lezen of schrijven, soms met fatale gevolgen, maar toch vooral al die mobiele bellers die, al lopend door winkelcentra, kantoren of buiten op straat, hun best doen zich zo goed (en snel) mogelijk voort te bewegen terwijl ze driftig door SMS-en (of emailen) op de kleine toetsenborden van hun mobiele telefoons of PDA's.

Steeds vaken lopen deze mobiele SMS-ers tegen muren, deuren en tegenliggers of vallen ze van trappen. Buiten komen ze nog weer andere obstakels tegen waar ze regelmatig mee in botsing komen zoals lantaarnpalen, brievenbussen, geparkeerde auto's, treinen en natuurlijk ook weer de tegemoetkomende medeweggebruikers.

Op de eerste hulp van een ziekenhuis in Chicago komen dagelijks gevallen binnen van mobiele SMS-ers die gewond geraakt zijn tijdens een botsing of val. Gelukkig valt het allemaal nog wel mee. De meesten komen er vanaf met wat builen en schrammen maar opvallend is wel dat die verwondingen zich vaak in het gezicht bevinden. Doordat de wandelende SMS-ers een toestel vast hebben, meestal met twee handen, lijkt het erop dat bij een val deze handen niet gebruikt worden voor het breken van de val zelf maar voor het 'redden' van het mobieltje ;-)

Foto via FlickrGerelateerde links:
SMS-en op de motor
Slaap SMS-en
Bestuurder met BlackBerry veroorzaakt kettingbotsing
Agent aangereden door SMSende bestuurder
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Tiener SMS't tijdens het rijden: 5 doden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.